Nedelja, 21. januar 2018. u 10:36

Nova odmorišta na Dunavskoj magistrali

Opština Majdanpek, JP Putevi Srbije i RARIS-a su zajedničkim radom uredili 5 parkinga – odmorišta duž Dunavske biciklističke rute - EuroVelo 6, na Dunavskoj magistrali u opštini Majdanpek.
Kako prenosi RARIS, JP Putevi Srbije su obnovili nastrešnice, klupe i stolove, postavili držače (češljeve) za bicikle i postavili turističke mape – info table.
RARIS je u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Majdanpek napravio dizajn turističke mape sa svim potrebnim informacijama za turiste.
JKP „Donji Milanovac“ je preuzelo obavezu da redovno sakuplja i odnosi komunalni otpad.
 
Eurovelo 6 je jedna od najpopularnijih evropskih biciklističkih ruta koja spaja Atlantski okean sa Crnim morem. Duga je 4,400 km i prolazi kroz 10 zemalja uključujući i Srbiju.
 
 
Po broju bicikala po glavi stanovnika, vodeća zemlja je Holandija gde na 100 stanovnika ima 99 bicikala. Slede Danska sa 80 i Nemačka sa 72.
 
Ovaj izvanredan turistički potencijal prepoznala je i Opština Majdanpek a prve aktivnosti na promociji već su u toku.
 
Novim Pravilnikom o saobraćajnoj signalizaciji tabla za Eurovelo rute je takođe predviđena što je dodatno stimuliše dalji rad na promocij biciklizma i izradi Strategije za razvoj biciklizma.
Inače R.Srbije preko Ministarstva zaštite životne sredine (Sektor za međunarodnu saradnju i evropske integracije) učestvuje u izradi Evropskog master plana za biciklizam.
 
Foto:Serbia.com
Podeli na Facebooku  Podeli na Twitteru
08.04.2018. 13:46:52
Милановчанин
Mir i radost ,
Sreća i blagostanje,
Hristos voskrese.

Da biste mogli da posaljete komentar, potrebno je da se PRIJAVITE

 

Ako nemate korisnicki nalog, molimo Vas da se prvo REGISTRUJETE