Sreda, 25. oktobar 2017. u 15:18

Počeli radovi na rekonstrukciji prostora za Prihvatilište

Centar za socijalni rad Majdanpek potpisao je ugovor o izvođenju radova na adaptaciji prostora namenjenog za sigurnu kuću sa firmom Keramika Bor doo iz Bora u vrednosti  od 68.566,46. EUR.  Planirano je da se u naredna 4 meseca prostor prilagodi uslovima za licenciranje prihvatilišta koji će imati smeštajni kapacitet za do 20 korisnika kao i prostorije za terapeutski i admnistrativni rad, potpuno opremnjenu kuhinju i terpezariju, mokri čvor i dnevni boravak.
 
Sigurna kuća u Majdanpeku biće prilagođena i za osobe u invalidskim kolicima i imaće sistem nadzora i obezbeđenja.
 
Paralelno sa radovima na prilagođavanju infrastrukture, Centar za socijalni rad Majdanpek sprovodi aktivnosti na licenciranju zainteresovanih pojedinaca za rad u Sigurnoj kući, kao i izradi normativnih i tehničkih dokumenata potrebnih za licenciranje ove usluge socijalne zaštite u lokalnj zajednici.
 
 
Sredinom 2018.godine očekuje se završetak postupka licenciranja, i početak rada Sigurne kuće, koji će do kraja 2018.godine biti finansiran iz sredstava Evropske unije, Vlade Republike Srbije i Opštine Majdanpek u okviru projekta “Sigurna kuća Istočna Srbija”.
 
Nakon što Sigurna kuća i zvanično krene sa radom, planirana je kampanja za prikupljanje donacija od društveno odgovornoih kompanija i pojedinaca kako u novčanim prilozima tako i u naturi.
 
Pojedinci zainteresovani za rad u sigurnoj kući mogu da se prijave na konkurs koji je otvoren do 06.11.2017.god. 
 
Podeli na Facebooku  Podeli na Twitteru

Da biste mogli da posaljete komentar, potrebno je da se PRIJAVITE

 

Ako nemate korisnicki nalog, molimo Vas da se prvo REGISTRUJETE