Četvrtak, 12. april 2018. u 19:35

Početak kampanje za podsticaje u poljoprivredi po meri poljoprivrednika

Posredno posmatrajući podatke u poljoprivredi, osim u Negotinu, ne vide se značajnija poboljšanja ili promene u strukturi poljoprivredne proizvodnje.
 
Mala sredstva za veliki broj porodičnih gazdinstava iako značajna, nisu dovoljna da naprave promenu koja bi se značajnije odrazila na povećane prihode.
 
 
Osim toga, primetan je izostanak sistemaskog informisanja seoskih zajednica o poljoprivrednim politikama i merama. U tom smislu treba vratiti ulogu mesnih zajednica koje su najbliže ruralnom stanovništvu.
 
Kampanja za kreiranje podsticajnih mera po meri korisnika tj. poljoprivrednih gazdinstava ima za cilj prikupljanje predloga za promenu zatečenog stanja, odnosno diverzifikaciju mera u programima podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju tako da podstiču promene ka poljoprivredi veće vrednosti.
 
U okviru kampanje, Resurs centar će obići zainteresovane opštine i pružiti tehničku pomoć u informisanju poljoprivrednih gazdinstava i prikupljanju predloga za podsticaje u poljoprivredi.
 
 
Ove aktivnosti deo su projekta “Održive poljoprivredne politike u programima subvencija lokalnih samouprava u Srbiji” koji Resurs centar realizuje uz podršku Evropske unije.

 

Podeli na Facebooku  Podeli na Twitteru

Da biste mogli da posaljete komentar, potrebno je da se PRIJAVITE

 

Ako nemate korisnicki nalog, molimo Vas da se prvo REGISTRUJETE