Petak, 21. jul 2017. u 18:04

Siguna kuća Istočna Srbija

Program “Razvoj efikasnih usluga u zajednici u oblasti obrazovanja i socijalne zaštite na lokalnom nivou” sprovodi se u saradnji Republike Srbije i Evropske unije i ima za cilj da uz finsijsku podršku projektima, razvije nove, inovativne i standardizovane usluge socijalne zaštine u lokalnoj zajednici.
 
Centar za socijalni rad Majdanpek je na konkursu za projekte osvojio grant za projekat “Sigurna kuća Istočna Srbija”, čija je realizacija počela početkom juna ove godine i koji za cilj ima uspostavljanje prihvatilišta za žrtve nasilja u porodici i druge korisnike u kriznim situacijama.
 
Projekat predviđa adaptaciju prostora površine od 400m2 u centru Majdanpeka, potpunu rekonstrukciju instalacija i opremanje prostorija za smeštaj i boravak korisnika Sigurne kuće.
 
Nakon završetka radova, Sigurna kuća imaće 10 soba za prihvat do 20 korisnika, kao i zajedničke prostorije za dnevni boravak, opremnjenu kuhinju, mokri čvor, sobu za stručnu psiho-socijalnu terapiju, kao i mogućnost za prihvat osoba u invalidskim kolicima.
 
 
Projekat stvara usloge za dobijanje licence za pružanje usluge prihvatilišta za žrtve nasilja u porodici, kao i pružanje ove usluge u trajanju od 6 meseci, uz finansijsku podršku Evropske unije.
 
Nakon završetka projekta, početkom 2019.godine očekuje se da Sigurna kuća nastavi sa radom uz podršku lokalnih samuprava iz Istočne Srbije. 
Podeli na Facebooku  Podeli na Twitteru

Da biste mogli da posaljete komentar, potrebno je da se PRIJAVITE

 

Ako nemate korisnicki nalog, molimo Vas da se prvo REGISTRUJETE