Četvrtak, 13. februar 2014. u 14:56

Vanredni lokalni izbori – najbolje rešenje za građane opštine Majdanpek

Sednica SO Majdanpek zakazana za danas, 13.02.2014. u 11.00h u predlogu dnevnog reda imala je rešenje o davanju saglasnosti na odluku ŠOMO „Ranko Krivić“ Majdanpek za usklađivanje naziva škole, odluku o izmenama i dopunama Odluke o mreži škola na teritoriji opštine Majdanpek, zatim predlog o izmeni odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata u majdanpečkoj opštini, predlozi za razrešenja i imenovanja ali je u suštini najvažnija tačka dnevnog reda bio predlog odluke o potvrđivanju odborničkog mandata za Dragana Popovića,  iz redova Demokratske stranke. Kao što smo o tome već izveštavali u tekstu http://www.tvojglas.rs/news/novi-rebalans-novi-vd-direktori, mandatsko imunitetska komisija u svom izveštaju navela je da ''policijski službenik ne može da se bavi javnom funkcijom, te da policijski službenik može biti biran za odbornika s tim da mu do prestanka funkcije na koju bude izabran miruje radni odnos''. Tako je komisija predložila SO Majdanpek da ne potvrdi mandat kandidatu za odbornika Draganu Popoviću, dok ne dopuni svoj zahtev, tj. dostavi rešenje o  mirovanju radnog odnosa.
 
Kako je u međuvremenu Upravni sud poništio Odluku SO Majdanpek kojom je odbijena potvrda mandata Draganu Popoviću, i istu vratio na ponovno odlučivanje Opštini Majdanpek, a sve iz razloga što opštinska izborna komisija nije donela Odluku o potvrdi mandata već samo uverenje, izborna komisija ispravila je ovaj nedostatak, dok je na današnjoj sednici mandatno-imunitetska komisija trebalo da raspravi o potvrdi mandata Popoviću.
 
Upravni sud dakle, nije se upuštao u meritornost stvari da li policijski službenik može da bude odbornik ili ne, već je samo konstatovao da nisu stvoreni uslovi za odlučivanje po ovom pitanju.
 
Ipak danas se nije odlučivalo ni o ovoj ni o drugim tačkama, budući da danas nije obezbeđena neophodna većina za odlučivanje u lokalnom parlamentu.
 
Od Dragana Popovića iz odborničke grupe Demokratske stranke koja je zahtevala sazivanje sednice i potvrđivanje odborničkog mandata nismo uspeli da dobijemo izjavu. Dragan Popović nam je u razgovoru kratko odgovorio da nema komentar na današnje odlaganje sednice SO Majdanpek.
 
Da li je u pitanju kriza lokalne vladajuće koalicije i šta bi za građane opštine Majdanpek bilo najbolje rešenje za izlaz iz iste, pitali smo predstavnike OO političkih partija.
 
Slaviša Božinović, SPS: A što je to kriza što sednica nije održana?  Sednica nije ni prošli put održana kad je na dnevnom redu bila Odluka o budžetu... Kriza ne postoji. Jednostavno, odbornička grupa iz DS i URS-a napustila je sednicu, a odbornica iz Preokreta za Majdanpek nije došla iz zdravstvenih razloga.
 
Draško Ćetković, iz odborničke grupe Preokret za Majdanpek: Dokle god budemo negovali kulturu konflikata između sebe, ova opština teško da ima šansu za napredak. Ovi ljudi iz opozicije koji su zakazali sednicu, napustili  su istu, tako da ta politika za mene stvarno nema nikakvog smisla. Političke stranke koje zakazuju sednicu, one je i napuštaju, jednostavno, da li je to politika ili patologija, ostavljam građanima opštine Majdanpek da sami donesu zaključak. Na inicijativu opozicije, mi smo zakazali sednicu, međutim nisu hteli da čine kvorum; jednostavno, kao što sam rekao, destrukcija, konflikt, ne vodi u neki boljitak, ako tako mogu da kažem. U vladajućoj koaliciji nismo ništa razgovarali na temu vanrednih izbora, ali ako se u narednom periodu nastavi ovakva praksa, drugoga rešenja nema, zašto da ne...
 
Dejan Škorić, OO SNS Majdanpek: Naš stav, kao opštinskog odbora SNS-a Majdanpek, je da je opozicija još jednom pokazala svu svoju neozbiljnost i da tu opoziciju više ne čine stranke koje su ušle u parlament, nego je čini grupa građana koja se rukovodi svojim ličnim interesima. Tako imamo situaciju u kojoj su dva odbornika URS-a izbačena iz te stranke, da se Demokratska stranka pocepala, a Branka Karavidić je, videli smo to i na nacionalnim medijima prešla u novu Demokratsku stranku, tako da se postavlja pitanje koga i šta ovi odbornici predstavljaju u parlamentu, osim sebe i svoje sopstvene interese. Odbornici opozicije su pokazali svu svoju neozbiljnost time što su napustili skupštinu čije su zakazivanje oni sami inicirali. Podsećanja radi, mi smo na sve one skupštine, koje smo inicirali kao nekad opoziciona stranka, dolazili redovno, a stranke tadašnje vlasti - današnje opozicije su i tada bežale sa skupština, tako da to najbolje i više od svega govori o njima. Najbolje rešenje za građane Majdanpeka u ovom trenutku bili bi novi lokalni izbori, na kojima bi svaka od stranaka proverila svoj legitimitet kod građana i posle kojih bi bila formirana jedna stabilna skupštinska većina koja bi mogla bez ucenjivanja da radi u interesu građana Majdanpeka.
Podeli na Facebooku  Podeli na Twitteru
22.02.2014. 12:44:50
Милановчанин
SNS-55% Ldp-10% Sps-pups -11% ds-9% nds-7% dss8%
23.02.2014. 11:47:05
Милановчанин
Posto su krenula pred izborna obecanja evo sta nude neke od njih;Sns 10% jeftiniju struju;Sps-10%jeftinije banane;Ldp-10%-jeftinije Fidelinka brasno;Uts-10%besplatnih akcija i i na kraju sta dobijemo...P.S.Glasanje je tajno pa ko veruje bajke neka poslusa svoju savest i razum.,bolje nam biti neće sigurno...
25.02.2014. 13:13:14
Милановчанин
Slozno Protiv Sivila...
28.02.2014. 13:06:16
Милановчанин
Socijalisti Propast Srbije
28.02.2014. 13:10:27
Милановчанин
Ako ostane ova većina blago nama...
01.03.2014. 13:46:51
Милановчанин
Ma ko pita nRod.daj coveku vlast da vidis kaka je,eto primera;suprug direktorice centra za kulturu d.m. otvorio prodavnicu autodelova,ko moze mozemu se,zar ne!!!
01.03.2014. 18:56:19
Милановчанин
Pitanje za politicare i nase rukovodiove;Za sto moraju da posle odrzanih tribina,promocija ili partijskih skupova zavrse u kafani?Placaju li racune sami ili poreski obveznici?!
02.03.2014. 12:33:30
Милановчанин
Sns-Sps=Ldp
17.03.2014. 19:29:31
Милановчанин
Predstavnici socijalista ne hvalite se puno o rezultatima 60% glasova je penzionera...azige se da se ne okliznete na koru od banane...
21.03.2014. 20:44:47
Милановчанин
Ovde se vise nezna ko pije a ko placa.Opozija postaje pozicija a pozicija opozicija.Sto se naroda tiče sve je rečeno na parlamentrnim izborima i nema tu sta da se priča
Raspustite skupštinu pod hitno i da se krene sa radom,velika je odgovornost na naprednjacima i narod očekuje rezultate njihovog rada i politike koje su promovisali u kampanji i svaki glas za njih treba da bude odgovornost za sve što budu dalje radili...
23.03.2014. 19:36:56
Милановчанин
Nema vise sta da se kalkulise i prica,narod je rekao svoje 16.marta zna se koje dobio vecinu,vremeje da i neki lokalni politivsri koji su manje vise od dvehiljadiite na lokalnoj politickoj sceni odu i prepuste sposobnije da rade,to se odnosi na sps-ldp.,ako sns to neuradi brzo će izgubiti steceno poverenje...
24.03.2014. 09:14:34
XYZ
Postovani gospodine predsednice. Pitam Vas da li je Donji Milanovac, grad koji je preseljen i potopljen zbog izgradnje HE Djerdap zasluzio da bude u mraku zbog iskljucenja gradske rasvete, jer lokalna nemocna vlast nema para da placa struju?
Sa takvima sta u koaliciji!
24.03.2014. 13:10:20
Милановчанин
Nema tu kalkulacija zna se ko ima mandat od naroda,kome se nesvidja nrka daceka naredne cetri godine nove izbore...
10.04.2014. 12:43:37
Милановчанин
ASTALAVISTA Socijalisti!!!
18.04.2014. 19:56:52
Милановчанин
Mir,blagostanje,srece i zdravlja.Srecan Uskras.živeli!

Da biste mogli da posaljete komentar, potrebno je da se PRIJAVITE

 

Ako nemate korisnicki nalog, molimo Vas da se prvo REGISTRUJETE