Pitajte


Pitanje

Vaše ime:

Ako želite da dobijete odgovor putem e-maila, ostavite vašu e-mail adresu
20.05.2011. 15:56:49
Boban

Koliko kosta izvod iz knjige rodjenih i drzaljanstvo radi regulisanja radne knjizice


Izvod iz knjige rodjenih i drzaljanstvo ne koštaju ništa ukoliko su dokumenta namenjena za zaposlenje.
28.04.2011. 22:27:00
slobodan

koliki je porez i komunalna taksa na novootvoreno D.O.O preduzece konkretan da budem otvarao bi preduzece za reciklazu plastike ,gume i ostalog otpada.Pozdrav slobodan


Podaci o visini izvornih prihoda jedinice lokalne samouprave koje administrira lokalna poreska administracija Opštinske uprave Majdanpek:
1.Taksa za isticanje firme na poslovnom prostoru za D.O.O. preduzeće čija bi delatnost bila reciklaža plastike, guma i ostalog otpada iznosi na godišnjem nivou 14.488,00 dinara i plaća se kvartalno u 4 jednake mesečne rate(15.02./15.05./15.08./15.11).
2.Ukoliko pravno lice poseduje poslovni prostor plaća se i porez na imovinu pravnih lica, iznos poreza na imovinu se utvrđuje na osnovu podnete poreske prijave pravnog lica koje poseduje ili ima u zakup poslovni prostor ili zemljište.Iznos poreza se utvrđuje na osnovu knjigovodstvene vrednosti nepokretnosti evidentirane u vašim poslovnim knjigama, tako da nismo u mogućnosti da vam damo informaciju o visini poreza bez podataka koja bi sadržavala vaša poreska prijava.
3.Naknada za zaštitu i unapređenje životne sredine se plaća u iznosu od 1,00 din/m² za vlasnika ili zakupca poslovnog prostora(mesečno) i u iznosu od 0,50 din/m² za vlasnika ili zakupca zemljišta (mesečno) koje se koristi za poslovnu delatnost.
 
Gordana Nikolić, šef odeljenja za finansije,budžet i trezor


Ovome dodajemo i napomenu da postoje olakšice koje Opština Majdanpek odobrava za lica koja se samozapošljavaju kao i proporcionalna umanjenja za preduzeća koja su otpočela sa radom u toku godine, srezmerno vremenu isticanja firme.
Pogledajte NAPOMENE u vezi Tarifnog broja 8. na str.9 Službenog lista Opštine Majdanpek br.17 od 29.12.2010.god.  http://www.majdanpek.rs/images/stories/s.g.%202010/Broj%2017.pdf
 
Redakcija tvojglas.rs
28.04.2011. 01:32:51
Glasac Ds-a

Gospodine Popovicu, obracam Vam se ovim putem u nadi da cete uspeti da pronadjete resenje za veliki deo gradjana ljubitelja zimskih sportova i sporta uopste. Dakle, zelim da Vama postavim pitanje koje se tice prenosa prava za koriscenje zemljista na Rajkovu; tj. zelim da od Vas dobijem informaciju u kojoj fazi se ovaj proces nalazi? Smatram da kao jedan od otprilike hiljadu gradjana potpisnika peticije imam legitimno pravo da od Vas dobijem odgovor u vezi sa pomenutim problemom. Nadam se da ocekivanja svih gradjana nece biti izneverena. Posebno se nadam da necete izneveriti ocekivanja nas koji smo Vam na poslednjim izborima,glasajuci za Vas,ukazali poverenje. Unapred hvala!


Opština Majdanpek je u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima preduzela aktivnosti na prenosu korišćenja zemljišta kojim gazduju JP"SRBIJAŠUME", a poštujući želje i zahteve ljubitelja zimskih sportova u Majdanpeku. Kao što Vam je verovatno poznato, prema našim propisima vlasnik sve državne imovine je Republika Srbija, gde u ovom slučaju pravo korišćenja ima JP"SRBIJAŠUME". Proces prenosa korišćenja zemljišta na Rajkovu je u toku i ne zavisi od lokalne samouprave. Lokalna samouprava je podnela zahtev i učestvovala u radu zajedničke Komisije, zapisnik Komisije je poslat na dalje odlučivanje u JP"SRBIJAŠUME". Pre 15 dana predsednik opštine Majdanpek gdin.Dragan Popović i direktor ŠG Boljevac gdin.Veličković su bili na sastanku kod generalnog direktora JP "SRBIJAŠUME" u Beogradu, gde je tom prilikom obećano od strane rukovodstva JP "SRBIJAŠUME" da će celokupna procedura oko prenosa zemljišta biti završena do naredne zimske sezone.
 

S poštovanjem,

Kabinet predsednika Opštine Majdanpek

06.04.2011. 17:39:53
Tijana

Zanima me,posto radim diplomski o Fabrici bakarnih cevi,da li u opstinskom trezoru postoje finansijski izvestaji pre privatizacije preduzeca,koje bih mogla da vidim?Tacnije,izvestaji 2002,2003,2004.Ili je najbolje da vas pozovem ili dodjem kod vas?


Odeljenje za finansije, budžet i trezor ne poseduje finansijske izveštaje pravnih lica ni pre ni nakon privatizacije.Pretpostavljam da se možete obratiti menadžmentu Fabrike bakarnih cevi preko kontakata koje imaju na svom sajtu.
S poštovanjem,Gordana Nikolić
23.03.2011. 23:01:46
mia

Da li se u skolama proverava ucinak nastavnika i profesora (npr. prosecna ocena na kraju svakog tromesecja)?
Postoji li nacin da se uvede takvo sto, pa da se ustanovi koliko su nam nastavni kadrovi strucni, jer ako je prosecna ocena 3 ili manje-to je pokazatelj nestrucnog predavanja ili prestrogog ocenjivanja. Mislim da bi ovaj predlog trebalo staviti na razmatranje.


Na kraju svakog tromesečja Nastavničkom veću se podnose izvestaji po odeljenjima, sa brojem negativnih ocena po predmetima. Ovi izveštaji o uspehu učenika, sa brojem i procentom odličnih, vrlo dobrih, dobrih, dovoljnih i nedovoljnih šalju se Ministarstvu prosvete na polugodištu i kraju godine se šalju ministarstvu izveštaji. Tvrdnja da ako je ocena ispod tri ukazuje na strogost ili nestručnost ne mora nužno da ukazuje na problematičnog nastavnika. Na loš uspeh utiču i uslovi za rad, loše zakonodavstvo koje daje mogućnost učenicima da imaju po 35 neopravdanih, nezainteresovanost roditelja...
Više o Vrednovanjusistema obrazovanja pročitajte na http://www.ceo.edu.rs/sr/1/99-2009-06-30-12-39-21
1 2 3 45 6 7 8 9... 13